Ingen/lidt vand fra Birkevænget og mod Nødebo

31. juli 2020, kl. 13
Mellem Birkevænget og Nødebo er der i øjeblikket ingen eller kun meget lidt vand i hanerne.
Vi arbejder på at løse problemet og håber at forholdene er normaliseret igen efter kl. 21.
 
Der kan hentes vand på bagsiden af vandværket, hvor der sidder en udendørs hane.

Vand i hele Gadevang igen

31. juli 2020 kl. 15
Så skulle der være vand i hele Gadevang igen, det lader til at en lille strømafbrydelse torsdag d. 30. juli om eftermiddag (omkring kl. 16) har medført nogle “luftlommer” i de højest placerede vandledninger i området omkring Birkevænget.
Vi har derfor skyllet og udluftet vandledningen.
Hvis der er nogen som stadigvæk mangler vand i området, må de meget gerne ringe 48231000
Så vi kan hjælpe.
Mvh.
Hillerød Vand A/S

Situationen med rødder i ledningsnettet fra Birkevænget mod Helsingevej

Opdateret 18. aug. 2020:

Kære alle der forsynes af Gadevang Vandværk.

Hillerød Forsyning har fra den 1. juli 2020 indgået aftale med Gadevang Vandværk om hjælp til drift og vedligeholdelse af vandværk og ledningsnet. Vi oplever desværre rigtig mange udfordringer med vandtrykket på ledningsnettet, omkring Birkevænget og Skovlyet.

Ledningsnettet er af ældre dato, og mange af ledningerne er af eternit eller PVC. Det betyder, at i samlingerne, eller hvis der er den mindste revne i rørene, kan rødder fra træer og buske, trænge ind i rørene og danne nye rodnet, som knækker af og bevæger sig ud i rørene.
Dette kan påvirke vandtrykket eller i værste fald betyde, at der slet ikke kommer vand ud af hanen. Vi er i disse dage til stede i de dele af området, hvor der er fundet rodnet i ledningsnettet, for at lokalisere stedet hvor rødderne kommer ind, samt for at prøve at afhjælpe de gener rødderne forsager. Vi har gravet flere steder og skåret hovedledningen over for at  finde ”proppen” af rodnet. Til det har vi sendt en søgefjeder ned i rørene. Søgefjederen kan nå 100 m ind i rørene og har på den måde hjulpet os til at finde forsnævringer og andre forhindringer, som har stoppet rodnets ”proppen” midt i ledningsnettet.
Vi har, for ikke at skulle gravet hele ledningsnettet op, fået guidet ”proppen” ned af Skovlyet, så vi forhåbentligt til sidst, kan skylle den ud af brandhanen.
Ledningsarbejdet har betydet, at vi har været nødt til at lukke for vandet i perioder.
Arbejdet er desværre ikke slut endnu, og vi vil forsat lukke for vandet i perioder på hverdage i dagtimerne mellem kl. 9.00-15.00. Da vi forventer at det i dette tidsrum, vil være til gene for færrest muligt.

Vi beklager de gener det må medføre.

Der er altid mulighed for at hente vand fra udendørshanen på bagsiden af Gadevang Vandværk.
Der bliver løbende foretaget af analyser af drikkevandet ved Birkevænget, Skovlyet og Helsingevej. Resultaterne af analyserne
viser at vandet er rent. Ved en udskylning fik vi bl.a.
denne prop af rodnet ud af rørene. Hos en kunde med lavt vandtryk har vi skiftet denne måler. Hvis der er rester fra rødder der fortsat findes i ledningsnettet bliver de enten fanget i vandmåleren
eller i vandhanens perlator.

Vi informerer løbende om ledningsarbejder på
vores hjemmeside: https://hillerodforsyning.dk/ og på her på Gadevang Vandværks hjemmeside

Oplever du mærkbart lavere tryk på vandet end du plejer, er det vigtigt at du kontakter os, så vi kan aftale en tid, hvor vi kommer forbi og prøver at afhjælpe dette.
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores Hillerød Forsynings kundeservice.


Opdateret 9. aug. 2020:

Oplever du ikke at have vand, eller mærkbart lavere tryk, bedes du melde det ind ved at ringe til Hillerød Forsyning på tlf. 48231000. 

Der er trængt rødder fra træer ind i ledningsnettet. Nogle af disse rødder har løstrevet sig og danner propper hos nogen af jer på strækningen fra Birkevænget og mod Helsingevej. Der er i ugens løb knoklet for at lokalisere og fjerne “propperne” af rødder. Flere af jer har fået enten renset eller skiftet målere, da rødderne har sat sig fast i målerne. Arbejdet fortsætter – fortrinsvis i hverdagene – men som sagt, hvis I oplever ikke at have vand eller mærkbart lavere tryk skal I selvfølgelige kontakte vores driftspasser – Hillerød Forsyning – så sender de en ud. Det er netop vigtigt at vi hører fra jer, så vi kan finde alle rødderne og få dem fjernet. 

At der er trængt rødder ind i ledningsnettet, der nu har løsrevet sig og laver ballade, har intet at gøre med at Hillerød Forsyning står for det driftsmæssige. De knokler i tæt samarbejde med bestyrelsen om at udbedre skaden og sikre vand til alle.  

Har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte Christina, forkvinde for bestyrelsen, på 28964504. 

Opdateret 6. aug. 2020: 

Der vil igen igen i dag torsdag d. 6. august blive arbejdet på ledningsnettet med afbrydelser af vandforsyningen frem til kl. 15.

Opdateret 5. aug. 2020:

Der vil igen i dag, onsdag d. 5 august, blive arbejdet på ledningsnettet.

Der vil derfor være perioder frem til kl. ca. 15, hvor der er lukket for vandet i området omkring Birkevænget og Skovlyet.
 
Der kan hentes vand fra udendørshanen på bagsiden af vandværket.
 
Vi beklager de gener dette medføre!

Opdateret 4. aug. 9.15:

Der vil igen i dag, tirsdag d. 4 august, blive arbejdet på ledningsnettet.

Der vil derfor være perioder frem til kl. ca. 15, hvor der er lukket for vandet i området omkring Birkevænget og Skovlyet.
 
Der kan hentes vand fra udendørshanen på bagsiden af vandværket.
 
Vi beklager de gener dette medføre!

Opdateret 3. aug. kl. 10.30:

Der vil være afbrydelser i vandforsyningen i området fra Birkevænget og Skovlyet mod Helsingevej i dag fra kl. 10.30 til kl. 15, da vi arbejder på ledningsnettet. Der kan hentes vand på udendørs hanen på bagsiden af vandværket. Vi beklager de gener det medføre!

Opdateret 1. aug. kl. 15.50:

Vi har indstillet arbejdet for nu med at lokalisere “proppen” i ledningsnettet omkring Birkevænget og Skovlyet.

Det lader til at alle har vand, dog har enkelte lavere tryk end normalt. Vi forsætter arbejdet igen mandag morgen efter kl. 9.
 
Hvis der er forbrugere som oplever slet ikke at have vand, skal ring 48231000. Så vi kan hjælpe.

1.aug. kl. 11:

Beboere på Birkevænget og mod Helsingevej vil i dag opleve, at vi åbner og lukker for vandet flere gang i løbet af dagen. Der kan hentes vand på udendørshanen på bagsiden af vandværket.

Vi har konstateret, at det er rødder/rodnet fra træer langs ledningsnettet, der har skabt problemer med vandforsyningen de sidste par dage til beboere som bor efter Birkevænget og ned mod Helsingevej.

Træernes rødder kan trænge ind i den gummiring der samler de gamle PVC og eternit rør. Der er skabt et rodnet inde i røret, og det rodnet har revet sig løst og ligger nu og blokere for vandet. 
 
Vi vil i løbet af lørdag (1. aug.) forsøge at lokalisere “proppen”, og derfor være nødsaget til at åbne og lukke for vandet i området omkring Birkevænget og Skovlyet flere gange i løbet af dagen.
 
Vi vil informere her og på vandværkers hjemmeside, når vi ved mere.

Tilmeld sms-service

4. aug. 2020
Som noget nyt tilbyder Gadevang Vandværk i samarbejde med Hillerød Forsyning, at du som forbruger kan tilmelde dig en sms-service. Når du har tilmeldt dig, kan vi sende en sms til dig, hvis vi opdager brud eller foretager planlagt ledningsarbejde mv.

Har du ikke vand, eller er der et mærkbart fald i trykket, bedes du RINGE til Hillerød Forsyning på 48231000 og melde dette.

Læs mere og tilmeld dig her.

Opdatering om situationen med rodnet i ledningsnettet

8. sep. 2020
Der vil i dag, tirsdag d. 8 sep. være afbrydelser af vandforsyningen i perioder til forbrugere fra Gadeledsvej 72 og op efter, hele Skovlyet og Helsingevej 3, 5 og 7, mellem kl. 9.15 og 13. Da der arbejdes på ledningsnettet.
Vi beklager de gener det måtte medføre! 
 
 
3. sep.:
Vi arbejder stadig på at finde stedet, hvor rødderne har fået adgang til ledningsnettet.
Vi har et hul stående åbent på Gadeledsvej, med en ventil i, som skal bruges når vi skyller/guider det sidste af “proppen” ud af ledningsnettet på Skovlyet. Der vil i den forbindelse blive gravet et hul mere, på Skovlyet i starten af næste uge. Dette vil vi skrive mere om, på hjemmesiden, når vi kender tidspunktet, for evt. afbrydelser af vandforsyningen under arbejdet.
Det er vigtigt at forbrugerne I Gadevang, ringer til Hillerød Vand (48231000) hvis trykket på vandet pludselig bliver forringet, så vi kan hjælpe

Brud og ingen vand i dele af Gadevang

8.sep.2020
Der er et brud på ledningen på Gadeledsvej og derfor afbrydelse af vandforsyningen på lige side fra nr. 38 og ulige side fra nr. 51, hele Skovlyet, Fyrrekrogen og Helsingevej 3-7.

Der arbejdes på højtryk!

Brud på Gadeledsvej

10. sep. 2020
Der er i dag 10. september, kl. 8.30 brud på hovedledningen på Gadeledsvej v. nr. 74.

Der er derfor lukket for vandet til forbrugerne på hele Skovlyet, Helsingevej 3-7 og  Gadeledsvej fra Birkevænget ned mod Helsingevej, mens vi arbejder.

Vi regner med at der er vand på igen inden kl. 14.

Vi beklager de gener det medføre.

Der kan hentes vand på bagsiden af vandværket på udendørshanen.

28. maj 2020: Kort varigt lukket for vandet på Birkevænget til Hovmosevej

Der har d. 28. maj 2020 været lukke for vandet kort varigt fra Birkevænget til Hovmosevej. Der skulle skiftes en stophane på Hovmosevej og i den forbindelse er der sprunget en samling mellem to vandledninger. For at udbedre det pludselige opstået brud har vi været nødt til at lukke for vandet. Problemet er fikset. Vi beklager ulejligheden!

23.april 2020: Normal vandforsyning – men ingen havevanding!

Torsdag d. 23. april: Alle skulle have vand med normalt tryk i hanen igen. Vi arbejder på at kunne levere det vand I efterspørger, men det kræver ombygning og nødforbindelse.  Det klarer vi ikke på kort tid. Derfor henstiller vi til, at alle dropper havevandingen og generelt bruge vand med omtanke. Tak!

Onsdag d. 22. april: NØDVANDFORSYNING VED FORSAMLINGSHUSET!

Her til morgen er der sat en palletank på 1000 liter op på forsamlingshusets p-plads. Det er fortrinsvis til vores følsomme forbrugere, nemlig vuggestuen, børnehaven, skolen mv. Men dem der iøvrigt mangler vand kan altså hente vand der. Der er tale om vand af drikkevandskvalitet. 

Adskille fagfolk er hidkaldt  og kommer i dag for at hjælpe os med at optimere produktionen af vand.

21. april:

Rigtig mange er hjemme og vi oplever, at der er et merforbrug der udfordre os. Vi indvinder og producerer så meget vi overhovedet kan! Men ak, vi kan ikke følge med. Derfor vil i til tider opleve, at der er lavere tryk end normalt. Vi kunne også løbe helt tør, vente to timer, lever i en halv time, løbe tør osv. I stedet vælger vi at levere vand med lavere tryk. Enkelte højereliggende huse vil måske opleve ikke at få vand.

Det er selvfølgelig ikke en holdbar situation. I bestyrelsen arbejder vi på højtryk på en nødforbindelse, så sådanne situationer ikke opstår i fremtiden. Men en nødforbindelse bliver ikke bygget på en dag! Det tager tid og derfor beder vi om forståelse for de situationer med lavere tryk eller helt mangel på vand i nogle timer. 

Vi henstiller derfor til at I bruge vand med omtanke. 

I skal vide, at vi står med et gammel vandværk. Betragt det som et håndværkertilbud, der så at sige “kører på pumperne”. Bestyrelsen arbejder intenst på at rette op herpå og for at sikre at alle gadevængere får vand med normalt tryk og uden udsving.

Bestyrelsen finder det mindst lige så frustrerende som alle jer forbrugere derude. 

Tak for jeres tålmodighed – vi gør hvad vi kan, med det vi har og som sagt arbejder vi intenst på forbedringer! 

Fund af pesticidet DMS i vandboring

Der er d. 27. sep. 2019 konstateret pesticidet DMS i vandboringen ved Gadeledsvej. Der er konstateret 0,18 μg/l i boringen og grænseværdien ude på ledningsnettet er på 0,1 μg/l. Der er ikke fundet DMS i vandværkets anden boringen beliggende i skoven. Det skal som det første slås fast, at der ikke er konstateret en overskridelse af DMS ude hos forbrugerne.

Samme dag som vi konstaterede DMS i boringen lukkede vi for indvindingen fra denne boring. Efter aftale med kommunen indvinder vi nu 25 % fra boringen hvor der er fund af DMS og 75 % fra boringen i skoven, hvor der ikke er fund af DMS. Det gør vi for at vi sikre os, at vi holder os under grænseværdien ude hos forbrugerne.

Hvad er DMS (N, N –Dimethylsulfamid)?

DMS stammer fra svampebekæmpende midler, der bl.a. har været anvendt ved frugt- og planteavl og i træbeskyttelse i udendørsmaling. Det blev forbudt som svampebekæmpelsesmidlet i 2007.

Miljøstyrelsens vurdering
Miljøstyrelsen vurderer, at indtag af drikkevand indeholdende DMS i de koncentrationer, der er fundet i drikkevandsprøver i Danmark på niveau eller over det niveau der er fundet i Gadevang, ikke udgør en sundhedsmæssig risiko.

Ingen pesticider i vores drikkevand, tak!

Grænseværdien på 0,1 μg/l er sat ud fra, hvad der var muligt at måle den gang grænseværdier for pesticider i drikkevand blev indført. Dette ud fra en betragtning om, at man ikke vil have pesticider i drikkevandet. Og vi vil selvfølgelig ikke have pesticider i vores drikkevand i Gadevang. Derfor opfordrer vi alle forbruger til at droppe brug af pesticider i haver.

Spørgsmål?
Indenfor de kommende uger får vi resultatet af endnu en prøve af boringen. Følg med her på siden.  
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Christina Larsson fra bestyrelsen på tlf. 28964504 eller e-mail christinalarssondk@gmail.com
Spørgsmål til Hillerød Kommune – tlf.  72320000.